tisdag, november 29, 2016

vecka 23, födelsedag och förlovningsdag.

Söndag var en bra dag, en riktigt riktigt bra dag. Förutom att vår lilla odåga fyllde 8 månader, så blev även jag ett år äldre. 33 år gammal! Tänk, att det var bara några månader innan min 31-årsdag som jag träffade Mannen för första gången. Nu väntar vi vårt andra (!) barn och jag är minst lika kär nu som då. Och på min trettioandra födelsedag så klev den där fantastiska mannen ner på knä framför mig, och frågade om jag ville bli hans fru. Så förutom födelsedag så firade vi även 1-årig förlovningsdag! Dagen firades med barnvakt och en helt effin' magisk brunch på Brygg CC, tårta och mys hemma med delar av familjen och en lugn kväll i soffan tillsammans med Mannen. Precis vad jag behövde!

Vi hade, på tal om förlovningsdag, en vision om att gifta oss nu till våren, i slutet av mars eller början av april. Men det känns som om det kommer vara fullt upp då, så vi skjuter det ett år framåt istället. Känns lite risky att boka in ett bröllop i samband med att vi förväntas föda barn...

Föda barn ja, jag var hos barnmorskan i morse. Jag ska väl inte säga att jag varit supernöjd över att min förra barnmorska tagit tjänstledigt och lämnat mig ensam kvar där borta (ja, jag fattar att det inte är synd om mig, men jag saknar henne!). Jag trivdes hemskt bra med henne, kände mig trygg och framförallt bekväm. Och nej, jag har inte klickat lika bra med den nya barnmorskan, tyvärr. Så jag var inte helt peppad på att gå dit idag, men fördelen med att nyss ha fött barn är att jag redan är medveten om det mesta de vill prata om. 

Mätte magen, lyssnade på hjärtljuden. Testade mitt blodsocker, blodvärde och blodtryck. Allt såg bara fint ut och det verkade vara en rätt livlig krabat där inne. Jag känner dock inte Miniwargen allt för ofta, men Clint var heller inte så duktig på att ge sig till känna förrän längre fram i graviditeten. Är i alla fall i vecka 23 nu, har tydligen klarat av 55% av graviditeten. Hinner inte fundera så mycket på det hela, känns som om jag har händerna fulla med Clintabus på dagarna. 

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: