torsdag, oktober 27, 2016

clintan, 7 månader

Vi har haft en tung sista vecka, då Clintan har styrt in på sitt livs första sjukdomsperiod. Det började med lite snor, som blev en herrans jävla massa snor, en del feber, ännu mera snor, massa rossel, grönt snor och allmänt ledsamt humör. Dessutom har även jag varit (är fortfarande) sjuk, vilket gjort att dagarna känns enormt långa och tradiga på senaste. Tacksam över att vi båda varit hemma senaste dryga veckan - jag lever verkligen med Världens Bästa Man, som dessutom är en otroligt engagerad pappa. Men nu håller vi tummarna för att det ska vända, eller hur? Mat

Senaste månadsupdaten gav jag mig själv en smäll på fingrarna för att jag var bekväm och gav honom flaska istället för att ge honom t.ex. gröt. Jag tog mig i kragen och bestämde mig för att jag bara har mig själv att skylla! Så vi tog fram gröten igen. Och köpte ett gäng barnmatsburkar. Och klämmisar för utflykterna! Nu får jag knappt i honom någon flaska, han äter så mycket hellre mat av något slag! Jag erbjuder en flaska på morgonen, i soffan - frukost i kombo med morgonmys. Han tar den kanske varannan dag, de andra dagarna går vi till köket och kirrar en gröt istället. Till lunch äter han, beroende på om han åt flaska eller gröt till frulle, antingen gröt eller 1/2-2/3 burk med mat plus ungefär en halv banan. Mellis blir ofta frukt. Middag är vi tillbaka på burken igen, brukar försvinna närmare en hel burk till middag. Beroende på när middagen serveras äter vi oftast en kvällsgröt innan sänggående också. Vi ger honom fortfarande en, vad vi kallar "stödflaska" när vi går till sängs, som han äter mer eller mindre i sömnen. 

Grabben älskar mat. Han var sådär förtjust när vi erbjöd chili con carne, och heller inte helt förtjust i pappas hemlagade mat - annars äter han med god aptit. Potatismos med torsk, lasagne, pastagratäng med skinka och currykyckling verkar vara de burkar han gapar mest för. Och banan. Det är dessutom alltid gott med banan. Flaskan är förövrigt oftast en 50/50 blandning av välling och ersättning.

Sömn

Sista veckan har han sovit hela nätter utan nattamat, men han har varit sjuk och våra rutiner har varit lite upp-och-ner, både dagtid och nattetid. Så jag tror jag återkommer med en sömnuppdatering nästa månad!
Utveckling

Det är helt fantastiskt att se hur mycket som händer hela tiden. Ofattbart! Han har gått från att vara en liten bäbis till att ha blivit en liten pojke. Med en stark vilja och pappas tjurskalle. Han är stark i kroppen och intresserar sig för allt man kan greppa tag i. Vi jobbar på att sitta själv och ser framsteg även där. 

Han rullar runt på mage så snart han får chansen, och blir inte längre irriterad av att ligga så. Han har rullat tillbaka ett par gånger, men brukar lyckas slå i bakhuvudet då - och krokodiltårarna har en tendens att komma fram. Att krypa har han inte riktigt förstått. Han vill hemskt gärna ta sig fram när han inte når sakerna i hans närhet, men har inte alls förstått hur han ska göra. Vissa kryptränar sina barn, det gör inte jag. "Lagt barn ligger", det njuter jag av ett tag till. 

Jag spanar efter tänder dagligen, men icket. Men de kommer när de kommer, trodde bara de var på väg när han en dag var sämre i magen och lite febrig, men det var nog bara förkylningen då också. 

Mamman

Ja, mamman. Ni som följer mig på någon av de sociala medierna vet redan. Men mamman mår helt okej, dock är foglossningen bråkig och ja.. sådant som lätt blir när man är gravid. Ja, exakt - jag är gravid igen. Men mer om det i ett eget inlägg: liten liten Clint ska bli storebror! 

Tidigare månader: Clint 6 månader, 5 månader
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Johanna sa...

Alltså, redan 7 månader! Shit vad tiden går fort 😁
Och så syskon på väg och jag har inte ens hunnit se denna goding än 😍