tisdag, september 20, 2016

stockholm, aka första resan.

När Mannen åkte på älgjakt fick jag och Clintan åka till Den Kungliga Hufvudstaden i några dagar. Fantastiskt, supertrevligt och inte det minsta avslappnande! 

Jag är tacksam att jag har kompis Linnea som både bor supercentralt (så man slipper tunnelbana), rymligt och dessutom har en söt liten Carl på 11 månader, så hemmet hennes innefattar även babygym, leksaker, bäbisbadgrejer och skötbord. Dessutom hade de en vagga som inte användes, så även Clintan fick en egen säng. Dessutom är småbarnsföräldrar fullt medvetna om att man kan vara dödligt trött redan kring klockan 21 på kvällen.

Vi flög ner förra måndagen. Jag ljuger om jag påstår att jag inte var galet nervös för att flyga med Clint. Dessutom hade han blivit snorig dagarna innan, var väldigt orolig att han skulle tycka att det var jobbigt med tryckförändringarna när vi lyfte/landade, framför allt om han började bli förkyld. Men tacksamt nog somnade Clint efter kanske fem minuter, och vaknade igen när vi tog mark i Stockholm. Måndagen spenderades i trevligt sällskap av Linnea, Johan och lille Carl. Lite turistande med långpromenad längs Norr Mälarstrand och i Gamla Stan och en god middag bestående av ost och chark. En middag helt i min smak!

Tisdag åkte vi till Mall of Scandinavia. Oj så vräkigt och osvenskt! Men verkligen fint och det kändes genomtänkt. Vi shoppade, åt underbart god sushi, fikade och bara umgicks. Fanns massa fina butiker för både barnkläder och inredning, det blev även lite kläder och lyx (älsk på Victoria Secret!) till mig själv. Jag gillade verkligen MoS, dessutom väldigt lättillgängligt med stationen precis intill. Kvällen spenderades med middag hemmavid, Clints faster Josefin gjorde oss sällskap och Johan hade tagit hem massor med fantastiska bakverk från hans jobb, Vete-Katten. Jag blev helt kär i deras morotskaka, men blev otrogen redan dagen efter..

Onsdag tog vi en promenad till Västermalmsgallerian och mötte upp kusin Catrine för lunch. Jag är så glad att jag hann träffa henne också, om än så bara för en timme! Sedan blev det lite mer shopping, och en supersnabb fika med min piteåitalienska Sofie. Här kommer otroheten in. Jag trodde att jag var huvudsupa förälskad i Vete-Kattens morotskaka, men fikat blev på Wilmers på Kungsholmen och lika snabbt som första tuggan inmundigades insåg jag att det var såhär kärlek vid första ögonkastet skulle smaka. Rekommenderas starkt, om ni har vägarna förbi Kungsholmen! 

Hann även med att under en timma träffa fd klasskompisen Louise som jag träffade för ganska exakt 6 månader sedan också, fast då uppe i Skellefteå. Middagen blev på Boquerian tillsammans med Julia, min vapendragare från tiden på webbshoppen Rutstore. Här var faktiskt enda gången Clint blev trött och less, även om vi gick ut tidigt för middag så blev det för stimmigt och högljutt för den lilla. Älskade lilla barn, han skötte sig verkligen fantastiskt bra under hela resan! Middagen avslutades snabbt (efter att ha underhållit honom med barnsånger/Babblarna på mobilen ett tag), så vi kunde gå hem och lägga i säng ongen. Torsdag tog jag, Linnea och smågrabbarna en brunch på Vete-Katten och spanade lite i butiker innan jag lämnde en sensommarvarmt Stockholm vid lunch. 

Tacksamheten för gästfriheten är svår att beskriva. Stockholm visade sig från sin absolut bästa sida under de här dagarna. Clint skötte sig så underbart bra som en knappt 6 månader gammal kille kan när han är på resa. Enda gången som mamman fick svettas var på gaten på vägen hem, när han började gråta otröstligt. I gaten, när vi boardade och tog plats på planet. Otröstlig! Som tur var, visste jag att han bara var alldeles för trött och när vi väl satt oss på vår plats, slagit på lite tecknat på iPaddan och kurat ihop oss med tutten och snutten somnade han genast. Jag eftersvettades i säkert en kvart till, men han sov hela vägen hem till Skellefteå som tur var.  

Nu har vi testat att resa också. Nästa gång tar jag gärna dock Mannen med mig också, eller lämnar Clint hemma. Även om dagarna i Stockholm var underbara, så är det inte alls särskilt avslappnande att resa ensam med barn (all cred till ensamstående mammor/pappor!). Jag kom hem betydligt tröttare än jag var när jag åkte. 

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: