tisdag, juli 26, 2016

clintan, fyra månader.

Har tid hos tanterna på BVC (Erikslid denna gång, då vår favorit Monica har semester) nästa vecka, så lite oklart hur lång och tung grabben är nu. Varken mätt eller vägt honom på en månad, så den uppdateringen tar vi nästa vecka. Stor och lång är han i alla fall!
 Sömn

Hans sömn har inte ändras nästan något den här månaden. Han somnar oftast kring 20.00 (om vi inte är på vift nånstans) och sover till mellan 05 och 07, äter en flaska och somnar om igen. Vaknar mellan 08 och 10 oftast och har ett strålande morgonhumör. Barn och sömn är verkligen ett lotteri, jag är så otroligt tacksam att vårt barn gillar att sova, även om jag förstår att det kan ändras snabbt. Han får tutten och en snutte som han gärna drar över ansiktet (som hönsmamman flyttar på när han somnat) och somnar oftast själv i sängen. 

Dagtid sover han två svängar om ca 45 minuter, och kanske en liten powernap kring middag. Men då vill vi gärna väcka honom efter 15-20 minuter, så han kan somna på kvällen. Hittills har det fungerat fint!  

Mat

Även här har det stått still sista månaden. Vakentid äter han var tredje, max fjärde timme. En flaska på 200ml försvinner lätt men det är bara på natt/morgonen han vill ha mer, och får då ca 230ml istället. Är galet sugen på att bjuda grabben på både gröt och smakportioner, och ser fram emot det! 

Utveckling 

Greppa saker är nya grejen. Allt från små bäbisleksaker till plastskedar, hushållspapper, filtar, snuttar, mammans hår - ja, allt han får tag i. Och det han får tag i, ska in i munnen. Utan tvekan! Han har kämpat friskt med rygg-till-mage-vändningarna, men fegar ur i sista stund. Slutar med att benen har tiltat över men ena armen är i vägen och överkroppen lixom ligger på sniskan. Sen blir han förbannad. Lite ostadig är han ännu i nacken, ibland undrar jag om jag/vi "hjälper" honom för mycket och håller upp hans huvud för mycket så han inte får chansen att träna. Mamman måste tänka på att våga släppa taget lite mer, helt enkelt.  

Skrattar och "pratar" gör han som en galning, pappan är mer spännande än mamman och igår var Mostern kanske det roligaste han sett i hela sitt liv! Han är ytterst sällan missnöjd, utan är väldigt tillfreds med livet. Ljud och sånger är superspännande, hans guilty pleasure just nu är Babblarna och Bä bä vita lamm. Och jag har inte ens lite dåligt samvete för att jag introducerat vår minimänniska för youtube. Ha! 

Mamman


Mamman mår fint. Lite väl många mammakilon kvar kanske, men råkade glömma bort att träna och äta nyttigt i juli. Och har inte dåligt samvete för det heller. Det var ett medvetet val, får ta nya tag igen när den gemensamma ledigheten är över och jag får rutiner i vardagen igen. Förutom ränderna som spred sig som en löpeld under slutet av graviditeten, så tycker jag att det känns förvånandsvärt bra. Kroppen är häftig, som klarar av en sådan sak som att bära och föda ett barn! 

Tidigare inlägg: Clint 1 månad
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Johanna sa...

Så fin er pojk är! Han verkar vara en så harmonisk och snäll bebis :) Och så skönt att han sover så bra. Måste vara typ det bästa som kan hända en när man har en bebis. Haha. *avis*.