söndag, juni 26, 2016

midsommar

Vi hade en riktigt bra midsommar i Långviken. Några vänner, god mat och ett snällt barn. Eller, två snälla barn - men bara ett av dem vårt. Min kväll blev inte så sen, jag och Clintan åkte hem innan halv elva, medan Mannen blev kvar ett par timmar till. Det är det där med att vara nykter, man känner av tröttheten så otroligt mycket lättare.  
Av naturliga skäl har jag inte druckit så mycket alkohol senaste året. Har druckit ett par glas vin sedan den där lilla solstrålen behagade titta ut, men inte alls många. Jag har mest skyllt på att jag inte orkar dricka, då jag vet att jag måste ta hand om barnet på natten/morgonen efter oavsett. Vilket såklart är sant, men mest beror det nog på att jag är lat. Lat och lite bekväm. Jag orkar inte bli onykter och jag orkar framförallt inte bli bakis. Det är dessutom otroligt bekvämt att ta bilen t.ex. på midsommar och sedan åka hem när jag är trött.

Jag önskar verkligen att det skulle finnas ett riktigt bra alkoholfritt rött vin. Jag har hittat något som är okej, men inget som är riktigt bra. För jag älskar smaken av vin, framförallt till en bra köttbit. Jag älskar inte berusningen lika mycket, så ett utan alkohol vore perfekt!

Solstrålen som i natt sov hela natten utan att vakna för mat, utan vaknade först kring 08.30 imorse. Mamman hade däremot vaknat säkert fyra gånger kring tiden då han brukar äta, och funderat varför han inte är vaken.. 
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Veronica sa...

Vad heter det vinet? Är också på jakt..