tisdag, maj 03, 2016

vår vardag.

När det är sådant här fantastiskt väder njuter vi till fullo av att vara hemma tillsammans. Eller, jag njuter - Clintan tycker nog mest jag klär honom för varmt i vagnen. Har inte riktigt 1. Fattat hur jäkla varmt det är på dagarna nu och 2. Lärt mig hur mycket kläder sådana där små kottar behöver ha på sig. Learning by doing - idag blev det för varmt. 
"Schysst morsan, först lägga mig som en ostkrok - allldeles naken - 
i knät och sen fota mig i min allra sämsta vinkel?"

Att "bara vara hemma" gör mig som vanligt lite stressad. Jag har såklart ofta händerna fulla med Clint, men jag brukar alltid vilja ha något på min agenda varje dag. Det behöver inte vara något stort projekt: men jag behöver ha en kaffedejt, ett ärende på stan eller typ en bokad tvättstuga för att känna tillfredsställelse. 

Under graviditeten bakade jag mycket, men då unge herrn vill just nu helst underhållas och hänga i famnen när han är vaken, så känns inte en bulldeg som något jag vill rodda med högerarmen. 

Så ni som vill underhålla mig, eller bara komma förbi på kaffe är välkomna. Men vill ni ha annat än en slät kopp kaffe, får ni ta med det själva. 
__________________________________________ Viktoria

5 kommentarer:

Stina G sa...

Nu vill ja inte skrämmas men såna små kottar kan ju inte hantera värme så bra. Svart vagn blir väldigt varm i solen. Vi bytte till en ljus färg på solskyddet under sommaren. Usch nu låter jag som en morsa på familjeliv som försöker ge råd, Sry!
Han är för övrigt bedårande. Jag blir bebissugen igen!

viktoria cederberg sa...

Familjelivs-Stina, det trodde jag inte för 5 år sen. ;) Trodde väl då aldrig heller att en själv skulle ha en kotte och husbyggarplaner utanför Boliden, haha. Och ang värmen så blev det att öppna upp som attan så det blev lite svalare. Man lär sig hela tiden! :D Och tack - jag är ju visserligen rätt partisk, men tycker såklart han är perfekt :)

Anna sa...

Ett tips är att öppna upp "vädringsluckan" somfinns bak på suffletten på Emmaljungavagnar. Superbra! Jag har den öppen så gott som hela tiden nu när det är varmare dagar, då strömmar det igenom svalare luft och det blir mycket svalare i vagnen.
Och täck inte vagnen med locket utan ha bara en lite tunnare filt. Den drar inte åt sig värme och är luftigare. Jag har inga ytterkläder på i vagnen utan tar med dom i väskan i fall lilleman vill komma upp i famnen när vi är ute på äventyr :)
Det är inte lätt innan man provat sig fram!

Johanna sa...

Jag är likadan. Måste ha något litet inplanerat varje dag, annars blir jag galen och en väldigt oskön människa. Öppna förskolan är ett tips! Dit ska vi gå de dagar vi inte har nåt annat att hitta på. Och så fika då, med alla möjliga människor man kan tänkas komma på :)

Och angående kläder i vagnen - jag brukar klä Signe i flera lager så det bara är att klä av lite om det blir för varmt, eller lägga på en filt om det blir för kallt.

Kram!

Jonna sa...

Känner igen problematiken! Klädde idag lilla Elis (1 mån) med så litet kläder det bara går (ungefär) och hade ändå orsakat honom svettutslag. Hade genomdrag i vagnen så kunde inte lämna bort mössan helt, hade bara en tunn.... Blir att ta kortare promenader eller söka sig till skuggan i skogen, hehe.

Söt han är, Clint!