onsdag, maj 25, 2016

dags att plocka fram tjurskallen.

Jag surfade här på min egen blogg. Hittade massa gamla bilder. Eller, "gamla". De är knappt fyra år gamla, från sommaren 2012. Jag hade under våren, innan examen från Mälarakademin (exakt fyra år sedan idag, hurra hurra) promenerat ner mig i vikt. Jag minns inte exakt vilken målvikt jag hade, men jag är rätt säker på vad jag vägde när det begav sig. Under sommaren genomförde jag dessutom en månad med Fitnessfighten, och jag var i mitt vuxna livs absolut bästa form. 

Idag är jag i ingen form alls. Eller ja, rund är visserligen också en form, men ingen form jag eftersträvar. Jag känner mig oformlig och har under en längre tid dessutom varit hyfsat ohälsosam, med mycket depp- och jag-får-äta-vad-jag-vill-för-jag-är-gravid-ätande. Ni vet det där, man skjuter upp det: "efter förlossningen, då..."

Jag konstaterade snabbt att jag inte är en av dem där kilona bara rasar av efter att ongen kommit ut. Så för några veckor sedan började jag promenera mer. Röra på mig. Äta bättre mat. Inte banta på nått sätt. Inte förbjudit något. Bara ätit nyttigare och rört på mig mer. Lite sådär logiskt - försöka förbränna mer än jag stoppar i mig. Lättare sagt än gjort, när mycket tid spenderas i soffan med en söt liten unge i famnen. 

Nu har jag en plan. Där även min syster i höst ska få hjälpa mig med träningen. Vi har ingen våg hemma, men ska väga mig på BVC på fredag. Då ska jag sätta upp ett slutdatum på mitt första delmål. Jag behöver ett konkret mål, för att bli motiverad. Då kommer min tjurskalle fram. Och den tjurskallen är inte att leka med!

Juli 2012. Jag var stark. Trivdes i min kropp. 
Jag hade ork. Dit vill jag tillbaka. 

Jag vill inte bli en mamma som inte orkar lyfta, leka och busa med mina barn. Jag vill vara stark och må bra. Jag vill visa ett sunt levnadssätt. Vara en förebild. 
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

Veronica sa...

Vilka fina bilder! Du verkar ha en sund inställning till mammakroppen och jag tror det är klokt att inte stressa upp sig och börja banta direkt efter barnafödande. Men jag förstår att du vill tillbaka till att känna dig stark igen, ingen mår nog bra av att känna sig som att man är i fel kropp. Jag hejar på dig! Lycka till =)=)

Johanna sa...

Håller med ovanstående! Verkligen sund inställning och det kommer man långt med. Att vara stark och orka med är ju extra viktigt nu när man fått barn. Heja på och kör hårt!