onsdag, mars 09, 2016

ett lugnande besök.

Sedan igår mitt på dagen någon gång har jag reagerat över att rörelsemönstret hos Wargungen både ändrat karaktär, i styrka och i frekvens. Det första förstår jag, och lite det andra också - det börjar vara trångt nu! Men att frekvensen inte var den samma samt att jag inte "fick igång" ongen som jag brukar har gjort mig rätt hispig. Igår kväll låg jag på vänster sida efter att ha druckit massa isvatten, utan att ändå få annat än någon enstaka svag knuff inifrån. Försökte knuffa den på det sätt som brukar ge respons, men icket. Dagen har varit likadan, jag har känt att ongen är där inne, men känner verkligen inte igen dess rörelser. 

Så ikväll agerade jag hispig förstagångsförälder och ringde förlossningen. Fick i uppgift att dricka ett till glas isvatten och räkna rörelser i en timme. Men resultatet blev inte vad de ville, så vi fick åka in och ta en CTG-kurva. Det var ingen fara med knodden, allt såg bra ut. Men rörelserna har förändrats, jag såg på kurvan att det rörde sig där inne, men jag hade svårt att känna många av dem. Troligtvis är det så enkelt att det har blivit trångt. Rörelserna har tappat sin yttersta spänst, men inget tydde på att ungen på något sätt mådde dåligt - tvärtom. Wargungen verkade trivas fint. 

Jag ogillar verkligen att känna mig nojig och hispig. Men nu har Mannen åkt på jobb och är inte tillbaka förrän om ett drygt dygn och jag vill verkligen inte sitta hemma, vara orolig och snyfta i min ensamhet. Så vi tog det säkra före det osäkra och åkte in. Den rara barnmorskan Malin tyckte inte att jag skulle känna mig hispig eller nojig - det är jag som känner vårt barn bäst och bara jag som kan märka om rörelserna ändras. Så känns det annorlunda, så ska jag slå larm. Jag är tacksam att barnmorskorna vid Skellefteå Lasarett är så rara och förstående!

Om en timme går vi över till torsdag, och Maria kommer strykas ur vin-listan. Tyvärr Maria, hade jag fött tidigt hade du varit vinnaren, men tydligen inte. Till och med söndag är det en av mina rara uppfödare, Ubbie, som har den vinnande gissningen. 
__________________________________________ Viktoria

3 kommentarer:

MALIN sa...

Du gjorde helt rätt! Hellre åka in en gång för mycket!
Snart är du i mål och även om man oroar sig när dom är utanför magen också så känns det på nåt sätt lite bättre iaf för då är ungen på utsidan av kroppen där du kan se och ta på den 😊❤️👍🏻

viktoria cederberg sa...

Tack snälla du! ❤️

Unknown sa...

Bra du åkte in, känns tryggare ❤️ Ja då är jag ute ur vin leken fast jag och Vera är ju mer farlig på Cola light så det får bli sånt i stället :)) kram