tisdag, februari 02, 2016

när man inte får flytta får man renovera.

Jag har flyttat i snitt en gång per år sedan 1999. Det är fasen rätt många gånger. Och jag ska inte sticka under stol med att jag älskar att flytta: göra nytt, möblera och packa upp alla lådor igen. Så jag har kanske flyttat ett par gånger fler än medelsnittet. 

Men nu tänkte vi bo kvar här i lägenheten, tills dess att vi har ett hus att flytta in i. Om det inte drar ut allt för länge på tiden, då kanske vi byter lägenhet en gång till först, för att få en trea och ett eget rum till ongen. Är nämligen en tvårummare vi bor i nu, men en riktigt stor tvåa. Nästan 80m2 - ett enormt kök med massor av bänkyta, walk-in-skafferi och plats för ett stort matbord. Ett stort vardagsrum och ett nästan lika enormt sovrum. Så det är ingen brist på utrymme här!

Men nu var det ju det där, att jag älskar att flytta. Mest för att få göra nytt och förändra. Men efter två år i samma lägenhet är jag lite less. Dessutom hyr vi lägenheten, så jag vill inte ta mig an allt för stora  (läs: dyra) projekt. Men för ett par veckor sedan köpte jag en ny/begagnad soffa och möblerade om vardagsrummet, tillförde både växter och nya detaljer. Blev galet nöjd, kändes nästan som ett nytt vardagsrum. Men bara nästan.

Idag var min pappa här (världens absolut bästa pappa) och målade om vårt sovrum. Jag efterlyste hjälp att göra det, men jag har inte fått röra någon pensel på hela dagen. Har suttit på sängen och hejat på istället! I morgon färdigställer vi (han) och det ska skruvas upp sänggavel och nya lampor. Pepp pepp! Så nu ska jag väl trivas nått år till här i lägenheten? 

Bilder kommer när allt är klart. Just nu står typ hela vårt sovrum i vardagsrummet och hemmet är allmänt kaos. Men ge mig ett par dagar, så ska jag minsann ha ordning igen!
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Unknown sa...

Vad spännande, förstår dig precis. Alltid kul och fixa hemma & göra om. Lycka till!
Kram Maria