tisdag, december 29, 2015

pisshumör och lite av en pissdag.

Jag sover som en kratta (det är kul att vara gravid) och vaknar omkring sjutton gånger per natt med allt från en kropp som sparkar bakut, en blåsa som är full eller bara magknip. Oftast det första. Eller det andra. Och lite för ofta även det tredje, om jag tänker efter. 

Så vaknade lite lätt på fel sida. Lysröret i badrummet hade dessutom brunnit, så alla bestyr där inne fick ske i mörker. Kroppen gjorde ont redan från morgon, så förutsättningarna för dagen var.. sådär. Men tog bilen till Stigs, hade en fikadejt med bla en gammal kollega och vän jag inte träffat på en halv evighet. Rullade sedan upp till Solbacken, lovat Mannen att besöka Systembolaget. Ringde honom på vägen dit, skulle fråga vad han ville ha för något. Vi pratade lite och han frågade om bilen var varm när jag skulle åka, han hade nämligen satt i motorvärmaren till mig på morgonen. 

Fan. Fan fan fan. Ja. Den var varm, men jag insåg precis när han frågade att jag aldrig kopplat ut någon motorvärmare innan jag åkte iväg. Svordomar, könsord och åter svordomar. Såklart så hade jag halvt ryckt sönder den där förbannade kontakten också, när jag körde iväg med den sladden ännu ikopplad. 

Sen har kroppen värkt. Det var kul på jobbet, hade stängning ikväll. Men kroppen värker så förbannat, även om jag bara jobbar fyra timmar. Jag tog till och med bilen till jobbet, då jag visste hur jag brukar må efter mina arbetspass. Det är värt att betala 60:- i parkeringsavgift gentemot att gå hem när kroppen vägrar samarbeta.

Men annars är det rätt bra. Jag är nu ledig i dagarna tre. 
Det kan sannerligen behövas!
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du ska väl vara glad att du överhuvudtaget är gravid

Unknown sa...

Jag minns precis det där, kunde vara såå jobbigt att vara gravid fast kul oxå. Snart får du det bästa i famnen och då är det sååå värt det. Får se om jag gissade rätt födelsedatum. Hoppas vi ses snart, kul och hitta din fina blogg som jag ska läsa nu. Kram från Maria Grahn ( din systers granne liknande Ove i Solsidan ).