söndag, december 20, 2015

när det börjar kännas verkligt.

I torsdags ringde Försäkringskassan. Godkände min ansökan för graviditetspenning. Samma dag fick vi besked om att den tilltänkta vikarien tackat ja. Från den 18 januari får jag gå hem, men stannar nog några dagar extra. 

Helt sjukt. Ska jag alltså gå hem i mitten/slutet av januari och sedan inte jobba på vadå.. 1,5 år? Något sådant. Det känns helt ofattbart! Jag fattar såklart att jag inte bara kommer sitta hemma och rulla tummarna och pilla navelludd - det ska klämmas ut ett barn som jag förväntas ta hand om. Men så länge.. att inte jobba? Bara tanken på det gör mig yr. 

Det börjar bli verkligt nu, hela den här graviditets/bli mamma-grejen. Och inte mindre läskigt för det! Jag vet väl absolut ingenting om hur man tar hand om ett barn?
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: