söndag, november 29, 2015

det bästa året i mitt liv.

Jag säger inte att det här året har varit lätt alltid. Eller roligt varje dag. Men jag säger att det har varit det absolut bästa året i mitt liv. 

I fredags fyllde jag 32 år. Jag gnällde lite på jobbet, att Jakob inte hade sagt grattis innan han åkte på morgonen. Att det var bäst för honom att han hade en fin present. Halvt på skämt. Men lite sur var jag minsann. 

Han hämtade mig på jobbet. Vi handlade och åkte hem. Jag fick blommor och choklad, och innan jag vet ordet av har han plockat fram en liten svart ask och gått ner på knä framför mig. Jag tror jag började gråta redan innan han ens hunnit säga något. Vill du gifta dig med mig? 

Jag vet inte om er. Men för mig är det som en dröm. En dröm som jag drömt så många gånger i mitt liv. Ett frieri. En liten fråga. En liten fråga som betyder allt när den kommer från just honom. 


Det är såklart inte den enda anledningen till varför det här året har varit så fantastiskt. Men jag fick min tjänst fast, efter att ha varit ett vikariat. Jag flyttade ihop - och blev gravid med - den man som är perfekt för mig. Jag har hittat en trygghet i mig själv som jag saknat. Och på min trettioandra födelsedag sa jag "ja". 

Ringen. Ja, den är temporär. Jag ska själv få vara med och bestämma, så den här kommer inte bli den som sitter på mitt finger för alltid. I morgon går vi och tittar på ringar lite noggrannare, och beställer de ringar vi vill ha. Vitt guld, enkel. Sen får vi se, jag har inte ens hunnit fundera på det. Men oavsett hur den kommer se ut, så vet jag att den kommer vara en symbol för det största som hänt mig.

Tack alla inblandade för ett fantastiskt 31:a år. 
Nu ser jag fram emot att mitt trettioandra kommer
 bli minst lika fantastiskt.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: