söndag, oktober 04, 2015

välkommen vecka 18.

Det sägs att illamåendet oftast slutar någonstans i vecka 12-13 och att foglossningar vanligtvis inte dyker upp förrän senare i graviditeten. Det sägs så. Jag säger att de som säger det, de ljuger. Jag har senaste två veckorna kombinerat dem båda. Kräkningarna har nu, peppar peppar, inte dykt upp på några dagar och jag hoppas att få lämna den delen bakom mig nu. Foglossningarna, eller bäckensmärtor som det ofta kallas, får jag nog stå ut med ett tag till däremot.

Annars är det okej. Min barnmorska förvarnade mig om att jag troligtvis kommer bli sjukskriven framöver, i alla fall på deltid. Jag är inte så förtjust i den tanken, men förstår att om kroppen inte vill stå upp 8-9h/dag så får jag nog lov att snällt lyssna. Men ska känna efter i två veckor till, innan jag och hon ska ha en dejt och prata om min kropp och hälsa. 

Jag har ständiga problem med att klä mig i kläder där graviditeten syns. När jag är "civil" har jag inga som helst problem med det. Även om jag är bland folk. Men när jag jobbar är det inte lika självklart. Även om kunderna hos oss säkert inte alls bryr sig om att jag har en växande mage. Jag har bara en överhängande rädsla att nått ska gå fel (och nej, ingen kan säga att "det kommer gå så bra" för ingen vet faktiskt det med säkerhet) och att jag då kommer få frågor på jobbet om jag helt plötsligt inte längre är gravid. Och där vet jag inte om jag skulle orka med sådana frågor i en eventuell sådan situation. 

Men jag ska försöka. Idag gick jag på bio med mosters gullunge Ellen i en klänning där magen inte går att ursäkta på goda middagar och vin. Och det gick hur bra som helst. Men att ha samma klänning på mig imorgon på jobbet.. inte alls självklart. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: