torsdag, oktober 22, 2015

great minds think alike.

Häromdagen öppnade min syster upp sin blogg för allmänheten igen. Kvällen innan hade jag haft samma tankar. Jag tycker det var otroligt skönt att få skriva tankar runt graviditet och ångest, utan att "hela världen" hade tillgång. Samtidigt ska jag inte behöva skämmas. Jag får ha ångest! Jag får tycka att graviditetsgrejen är rätt värdelöst. Jag får vara trött, grinig och ledsen. Det är okej! Jag behöver inte vara Fröken Duktig.  

Jag älskar att skriva. Högt och lågt. Ytligt och djupt. Och att ha bloggen låst tog bort lite av den där härliga känslan. Jag kände mig mer "tvungen" att skriva inlägg med vettigt innehåll. Djupet. Det sitter garanterat bara i mitt huvud, men det var så det kändes. Då jag vill hitta tillbaka till tillfredsställelsen i skrivandet, så öppnar jag upp igen och ser om det ger mig mer pepp!


Jag är däremot väldigt dålig på att vara ledig. Har två dagars mitti-veckan-ledighet (som alltid efterföljs av en jobbhelg) och känner mig extremt uttråkad. Igår tog jag en skön hundpromenad, var till barnmorskan, åkte till Räftkläppen och bytte till vinterdäck (dvs, jag tittade på när mannen skötte själv bytandet. Skickade in lite uppmuntrande ord och hejarramsor ibland), handlade och lagade mat. Spenderade tre timmar på Espresso House med bästa vännen. Ja, det ska inte underskattas. Idag däremot följde fyrfotingen med husse på jobbet och jag hade en tidig morgondate med sjukgymnasten (glamouröst att vara gravid, visst var det så?). Men sen då? Tog en tur till Ica Kvantum innan klockan ens slagit nio. Och sedan dess har jag varit uttråkad. Dagen innan lön dessutom, kan inte ens spendera dagen med att shoppa. Eller, kan kan jag. Borde kanske bara inte. 

Har försökt få mamma att lunchdejta mig. Utan framgång. Och pappa att komma på att han har ärenden i stan. Gick heller inte jättebra. Så nu sitter jag här. Med onda höfter och ett träningsprogram från sjukgymnasten. Och är uttråkad till döds. 
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Isa sa...

Hallå?! Finns kaffe och sällis i Ursviken. Varje dag. 😊