lördag, januari 10, 2015

"arguing on the Internet.."

Jag har (nästan) helt gett upp att argumentera på Internet. Det slutar sällan bra, då det bor så hemskt många mer eller mindre puckade människor i trygghet bakom sina skärmar. Men jag läser mer än gärna diskussionerna. Många och långa. Och ibland reagerar jag med att skriva av mig lite här, på min egen plattform.

Nu till saken: På Metro's facebooksida länkades det in en artikel om en Icahandlare i Dalarna som valt att på sina skyltar i butiken även valt att skriva på arabiska, för att han såg ett behov av detta hos sina kunder som många är asylsökande.

Diskussionerna är ungefär hur långa som helst. Vissa är så kloka. Men många så puckade! Hur kan detta provocera så otroligt mycket? Jag ser inget negativt i det. Nej, jag förstår inte vad som står, men jag tar absolut heller ingen skada av det. Jag tror inte att det leder till att Sverige islamiseras eller på något sätt tar skada av att de människor som vi välkomnat in i landet, faktiskt kan läsa sig till på vilken hylla de hittar blöjor, konservburkar eller kattmat. Jag tänker lite som glosor. Ordet står på svenska, sen på arabiska. För mig skulle det i alla fall underlätta, om jag ville lära mig ett nytt språk. Och haters gonna hate, en återkommande kommentar var att de asylsökande nu inte behövde lära sig svenska och att segregationen skulle bli större. Okej okej. Vissa kanske inte vill lära sig svenska, utan är ganska nöjd med att prata arabiska med sina arabspråkiga vänner. Enda skillnaden är för dem är att de nu kan handla på kortare tid, istället för att söka efter kattmaten/bjöjorna/grönsakskonserverna så läser de skyltarna och kommer dit snabbare. Vill de av någon anledning inte integreras eller lära sig svenska, så tror jag inte att det är Icahandlaren i Dalarnas fel. 

I mina ögon är han bara en smart affärsman. 
Han såg ett behov och uppfyllde det. 
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Unknown sa...

Ja, man blir hemskt trött. Folk är verkligen idioter. Det värsta är att de återfinns ibland i ens egna flöde. Ibland kommer det upp trådar i mitt flöde som herr Strand kommenterat. Typ alltid klockrent:)