onsdag, december 31, 2014

var hälsad, 2015.

Jag började igår plocka ihop året i bilder. Men saker kom emellan och bara några få bilder hann väljas ut. Fortsätter med det när tiden finns. Insåg att jag mest fotat mig själv och hönsen. 

Ikväll firar vi ut det gångna året. Firar in det nya. För att sammanfatta mitt 2014, så började det sådär. En ständig längtan, saknad, efter Västerås. Efter mina vänner. Efter livet i staden. Jag flyttade hem, kände mig ensam - trots att jag hade både vänner och familj nära. Fick lägenheten och det blev lite lättare. Jag hade ett hem igen, även om det gått oväntat bra att bo med älskade MaPa i Uttersjön också. Men ett hem är ett hem. 

Året bestod av sorg och lycka. Av vackra vänners bröllop, av lycka och kärlek. Av bittra tårar och glada skratt. Av dagar jag aldrig kommer glömma. 

Under våren stod jag första gången i köksfönstret och såg grannen som klev ur den stora pickupen som brukade vara parkerad på gården. Och vad jag tänkte om honom, lämpar sig inte för barnaöron och ögon. I augusti pratade jag med honom första gången och i slutet av månaden bjöd jag hem honom på öl en fredagkväll. Det ångrade jag aldrig.  

Efter det blev livet lättare. Ljusare. Lyckligare. Grannen visade sig vara mer än jag någonsin önskat mig och tillsammans ikväll, avslutar vi året på topp.

Tack för i år mina vänner. Vi hörs igen nästa år.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: