måndag, december 08, 2014

projekt: julgran.

Jag brukar ha en plastgran. Med en halv miljon bollar, grisar, klockor, kameler, elefanter, rosetter, hjärtan och who knows what i den. Och ja. Jag har både elefanter och kameler i min julgran. Men till saken. Plastgran. Alltid.

Men jag lever numera med en skogshuggare. Som har massa mark. Så nej, jag fick minsann inte ha plastgran detta år. Är rädd att jag aldrig mer får ha en plastgran. Projektet: åka till Räftkläppen och välja ut Den Perfekta Granen. Hugga ner. Få upp på biltaket. Ta med till stan. Få in i lägenheten. Och ja, vi tog med en jättegran hem. Enorm. Men också hemskt vacker. 
Tänkte förklara vad som sedan hände. Men på riktigt: det var en jäkla röra. Summan av det hela, det var kaos, fogsvansen ligger fortfarande i hallen och jag tror aldrig jag kommer lyckas dammsuga upp alla barr. 

Men vi behöver faktiskt inte en gran som når upp till taket, bara för att vi kan ha en gran som når upp till taket. Framförallt inte när det är väldigt högt till tak i det här huset. Men efter allt sågande, ett par omkullvräkningar, många stickor i händerna och en hel del kåda utsmetat - så har vi nu en helt fantastisk julgran i vardagsrummet. Full med bollar, grisar, klockor, kameler, elefanter, rosetter och hjärtan. Den Perfekta Granen. 

Jag är oändligt tacksam för en handlingskraftig man som har mycket mer tålamod än mig. Det lilla projektet att hämta en julgran... 
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Linnea sa...

Åh! Vill gärna se den granen. Med kameler och allt :-)
Va kul att du började om att blogga igen!