tisdag, juli 29, 2014

ärlighet.


Hade huvudvärk när jag somnade. Vaknade med något som påminde om migrän. Behöver jag säga att min dag vart något mosig i hjärnan? Glömde min plånbok någonstans under lunchen. Tror det var på något bord i butiken, men jag vet inte. Ett äldre par hade tydligen hittat den, och lämnat in den på Swedbank - av alla ställen. Inte polisen. Inte butiken där den hittats (som jag tror var min egen). Utan hos Swedbank. Jag är inte ens kund hos Swedbank, hade jag varit det hade jag kunnat förstå - de bör ha uppgifter på en människa som har konto hos dem. Men nej, jag hänger hos Länsförsäkringar.

Undra om det är en generationsfråga. Att anse att banktjänstemän är ärliga människor, som man kan lita på. Själv hade jag nog bara lämnat den till personalen där jag hittade den, på sin höjd till vakten i köpcentret. Oavsett - jag är tacksam att den kom till rätta. Tack till paret som lämnade in den. Tack till Vendela på Swedbank som plockade fram numret och ringde mig.

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: