onsdag, april 30, 2014

finska pinnar.

Satte mig i bilen och satte på stereon samtidigt som jag svänger ut från gården. Lyssnade med ett halvt öra, men hörde inte riktigt - blev irriterad och höjde volymen. Hörde fortfarande inte vad de sa. Jag höjer volymen ännu lite mer, för att faktiskt höra vad de pratar om. Så här fortsätter det, jag höjer mer och mer och mer för att höra.

Det tog mig säkert åtta kilometer och massa frustration innan jag inser att jag lyssnar på finsk radio. Anledningen att jag inte hör vad de säger är enkel - jag förstår inte finska. Vid det laget var volymen betydligt mycket högre än vanligt och en klämkäck finsk liten trudelutt börjar spelas.

Jag stänger skamset av radion och kände mig lite dummare än jag brukar. Skyller på att jag blev blondin igår.

Inga kommentarer: