söndag, mars 16, 2014

en gammal och trött rockbitch.

Köpcentret jag jobbar i hade bjudit upp till fest igår. Med rocktema. Största plusset - de spelade hemskt mycket temavänlig musik. Jag lyssnar tusen gånger hellre till Run To The Hills när jag äter, än nått som låter lite sådär untz untz. 

Vi fotograferads för ett skivomslag. Spelade in en musikvideo. Åt god mat - som var lite för stark för min magkatarriga mage. Dansade. Skrattade. 

Sen gick jag hem. En halv flaska vin och en eller två Xider tog mig fem timmar att få i mig. Insåg att jag inte alls ville till Verandan, utan längtade hem till hunden och sängen. Redan klockan elva styrde jag stegen hemåt och vaknar därmed pigg och glad idag.
Jag vet inte vad som hänt. Förr. Bara för ett par år sedan. Om jag kände att jag höll på att bli trött, så drack jag ännu lite mer och intalade mig själv att jag inte alls var trött. Och festen fortsatte in till tidiga morgontimmar. Nu kväver jag de första gäspningarna och tänker att jag ska gå hem. Ställer bort vinglaset och minglar runt lite. För att sedan lämna stället - med ursäkten att jag är just gammal och trött. 

När jag vaknade idag tackade jag mitt gårdagens jag för att jag gick hem tidigt. Vaknade både pigg och utvilad. Men hade faktiskt gärna festat till ordentligt. Ut och röjt loss. Visat mina moves på dansgolvet. Gått på efterfesten som annonserades ut. Druckit sista ölen halv fyra på morgonen. Sladdat hem fnittrande och somnat med klänningen fortfarande på.

Fast då hade jag inte mått såhär bra idag. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: