tisdag, februari 11, 2014

den där om att ställa krav på sig själv.

Mitt huvud är ett extremt kaos. Den där om att ställa extrema krav på sig själv, sina prestationer. Samtidigt försöka få ordning på hemmet. Lägg in en sjukskrivning i personalstyrkan, samtidigt som både regions- och sverigechefen bokar in ett besök i butiken. Det hela resulterar i att jag tar i för mycket. Kämpar för hårt. Vill prestera på topp, visa att jag faktiskt kan. Och varje kväll när jag sätter mig i soffan craschar jag. Stupar. Därför sätter jag mig inte förrän jag hunnit packa upp ännu några kartonger, hunnit skicka upp en tavla på väggen, hängt in ännu lite mer grejer i klädkammaren.  
Det hela blir en ond cirkel. När jag borde vila, på kvällen, så stressar jag ännu mer. Vill ha det där fina, perfekta hemmet också. Såklart. Vilket inverkar på vilan. Maten. Lugnet. Det där jag behöver efter intensiva dagar i butiken: vila, äta, motionera, sova. Slappna av. 

Nej nej, så fungerar inte jag. Hem, och hetsa ännu mer. Men nu jobbar jag bara två dagar till, sedan får jag besök av den människan jag just nu längtar mest efter. Samma man som skickade blombud för ett par veckor sedan. Samma man som gör mig lycklig. Med i famnen hos honom hoppas jag på att kunna slappna av.  
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med fin smak och din kompetens blir det väl aldrig perfekt?!

Julia sa...

Gosh jag vet känslan, jag vill typ inte ta lunchrast (känns det igen?) för att sätter jag mig ner och hamnar i paltkoma känns det som om effektiviteten för eftermiddagen är doomed.

Plus att jag också går en distanskurs ang. webdesign på engelska (Luleås uni btw) för att det är kul. att lära sig, kul med kurser. Kul som tar upp mina få lediga timmar, kul som blir måsten.... Så jäkla smart Julia. Hon vill även peta in Spanskakurs innan April då hon skall till Paradiset igen (ÄNTLIGEN!). Hon vill ju liksom kunna prata därnere.

Förresten så önskar jag mig en Vickis på jobbet. Det vore så fint och bra och trevligt. Har liksom över 200 kollegor men ingen som du <3 <3 <3

Puss Julia