torsdag, januari 09, 2014

välkommen Ulwen.

Att köpa en kombi kändes vuxet. Bara att själv välja vilken bil jag skulle ha kändes spännande! Har tidigare haft den otroliga fördelen att kunna låna bilar av mina föräldrar, och då har jag av naturliga skäl inte kunnat välja bil. Jag har försökt, tro mig, men pappa ville inte gärna låna ut sin nya stora fina Subaru Forester till mig och själv puttra runt i Blomman (en Golf 3 från -95, för eventuella nytillkomna läsare). Förstår inte alls varför.
Tog ledigt från jobbet idag, åkte tillsammans med pappa längs Memory Lane ner till Umeå och ut till Strömbäck, där jag läste journalistik för en halv evighet sedan. Köpte mig en Mazda 6. En kombi. 141 vrålande vildhästar under huven. Silverfärgad. Hon heter Ulwen och vi är redan hemskt goda vänner.

Ja, bilar ska ha namn. Precis som båtar. Jag tror det ger bra tur. Ulwen. Jag hoppas hon ska ge mig flera fina år framåt, utan allt för mycket som måste lagas, fixas, åtgärdas. Jag och Ulwen, lixom. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: