onsdag, januari 01, 2014

surprise västerås!

Jag ljög. Herrejävlar vad jag ljög för min fina Jenny. Påstod att jag inte skulle ha tid att komma ner på länge. Att jag hade fullt upp på jobbet. Jag ljög i flera veckor, men tog bilen ner till Västerås i lördags. Klev in på Erikslund i söndags. Köpte hennes favoritkaffe. Gick till gröna trappen, ringde till Jenny medan jag tittade ner på henne. Småpratade. Berättade att jag var ledig och skulle dricka kaffe med en kär vän. Och bad henne vända sig om. När hon vänder sig om och tittar upp mot trappen skriker hon, kastar på luren i örat på mig och springer ut ur juicebaren. Herregud vad jag älskar den här människan! 

Spenderade tid längst bak i baren, precis som förr. Hälsade på hos fler finfina hjärtan ute på shoppingcentret, fick många varma kramar. Kärlek! Lunchade med min Emelie. Fikade med Becca och hennes hälft. Åt traditionsenlig söndagstacos med bäste Herr Beach. Firade finaste David som fyllde år. Hälsade på Ganebroskan på Preem. Åt middag hos Jenny och Sebban. Myste i biomörkret till Hundraåringen. Och firade in det nya året med god mat, trevligt sällskap och champagne. Avslutade resan med en ypperlig brunch hos Nordinskan och Erik, tacksam!


Jag älskar mitt Västerås. Och mina västeråsare - er älskar jag ännu mer! Tro inte att ni blir av med mig så lätt. Jag kommer tillbaka, när ni minst anar det. Att gå genom stan igen, var som att jag aldrig flyttat. Att kliva in på Erikslund var underbart. Till och med trafiken njöt jag av, den som jag i vanliga fall hatar. Tänk vilken tur jag har som har två platser jag kan kalla hem.

Jag har haft några alldeles underbara dagar i mellansverige 
med det absolut bästa av sällskap. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: