torsdag, januari 02, 2014

bildlös årskrönika.

När tjugohundratretton började hade jag inga förhoppningar. Jag var nydumpad och bodde i gästrummet i den lägenhet jag hade kallat mitt hem. Tårarna kom ofta, energin var i botten. Jobbet kändes omotiverade, men jag vägrade att flytta norrut: ville själv känna att jag var färdig med Västerås, inte flytta för att fly från alla känslor. I februari flyttade jag in på Aroslund, granne med min stora kärlek Rocklundaskogen. Och Danne, som bodde ovan mig. Fick en revival med bäste Herr Beach och kände att livet var på väg åt rätt håll igen. 

Samtidigt blev jag erbjuden ett nytt jobb. Som butikschef på Rut Mfl. Jag checkade ut från e-handeln och in i butiken - samtidigt som jag började hänga i Göteborg om helgerna. Jag har alltid älskat att köra bil, tur är väl det. Mars, april har knopp i håret, men jag bara jobbade och såg inget annat. Innan maj blev till juni åkte jag, föräldrarna och systers familj på en magiskt lyxig resa till Turkiet. Batteriuppladdning, check. Slutade samtidigt hänga i Göteborg, för den här gången. Jobbade nästan hela sommaren, förutom en vecka i Uttersjön kring midsommar. Lärde känna Erikslund ännu bättre, och alla underbara människor som jobbar där ute. Drack väldigt mycket champagne. Och mojitos. Och kaffe på balkongen. I slutet av sommaren tog jag en returmatch med västkusten, samtidigt som jag traskade längs Kungsleden endast i sällskap av fyrfotingen.  

Fortsatte snöa in i jobbet, kämpade vidare trots motgångar. När hösten kom insåg jag ännu en gång att västkusten (och dess invånare) inte var någon bra idé, och gav upp det där och då. Började längta mer och mer efter familjen. Norrland. Tänkte tanken att kanske söka jobb lite närmare. Och snubblade rakt in i Vero Moda och fick plötsligt jobb hemma i Skellefteå.

Paniken över att lämna alla vs. längtan att komma upp till Norrland igen. Motstridiga känslor och helt plötsligt fick jag planera en flytt på nästan 80 mil. Och samtidigt fylla 30 år, firas på allra bästa sätt av allra bästa människorna. Sista tiden i Västerås bjöd dessutom på nya bekantskaper, som gjorde det ännu lite jobbigare att lämna mellansverige. 

Efter en dryg månad tillbaka i Skellefteå med familj och vänner har jag landat lite på jobbet, överlevt min första julhandel och första mellandagsrea. Träffat tomten och ätit knäck med monsters gullungar. Och firat ut året där året började, nere i Västerås. 

Lärdomar? Massor. Sikta högt. Våga chansa. Ta chansen! Sluta fega. Tro på dig själv. Tro att du kan. Och kan du inte - lär dig! Hångla mer. Njut. Gå all-in. Dyk ner på djupet, simma för allt du kan. Bestäm dig. Tro på kärleken. Njut av den! Ångra aldrig vad du gjort. Ta lärdom om det blev lite tokigt. Men lyssna för det inte alltid på dessa lärdomar. Trotsa. Och hångla ännu lite mer. 

Tack för allt tjugohundratretton.
WILLKOMMEN 2014!
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: