fredag, november 15, 2013

kebnekajse 2014

Började googla. Spana lite. Läsa lite. Titta på bilder. Ungefär som det brukar börja, när jag kommer på en sådan där idé som jag bara måste genomföra. Som sommarens solovandring.

Men nu ska jag längre norrut. Till Nikkaluoka. Sedan vandra till STF Kebnekajse. Och där ska jag upp. Upp upp upp. Östra leden upp till sydtoppen. Bestiga Kebnekajse. Nu är jag fullt medveten om att det handlar om topptursförsök - och att det är vädret som bestämmer. I värsta fall måste man vända och gå ner igen. Men då har jag försökt!

Blir fjälltur utan hund den här gången. Om ingen vill stanna på STF Kebnekajse och klia hunden under hakan en hel dag medan jag är på topptur. Antingen går jag tillbaka till Nikkaluokta efter, eller traskar hela vägen till Abisko. Beror på hur mycket tid jag har. Vandringen till Abisko är en vecka även den. Vi får väl se. 

Men ett försök att bestiga Kebnekajse, det blir det minsann!
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: