söndag, september 15, 2013

tack backman.

En av de bloggar jag läst allra längst är nog Fredrik Backmans. Med en underbar humor och fantastisk träffsäkerhet har han gett mig många skratt. Förra året släpptes hans debutroman "En man som heter Ove" och den klickades hem redan innan den släpptes. En bok som jag älskade från första till sista sida, vilken magisk bok! Jag skrattade och grät om vartannat, älskade Ove för den fantastiska man han är. Ni som inte läst den ännu, herregud så avundsjuk jag är på er! Ni har den mest underbara av läsupplevelser framför er. 
Förra veckan kom hans andra (teoretiskt han tredje, då kan släppte sin debutroman samtidigt som boken "Saker min son behöver veta om världen") bok ut. Om Elsa och hennes mormor. "Min mormor hälsar och säger förlåt". Den är inte alls som Ove. Inte mindre magisk för det, men en helt annan sorts bok. Flera gånger om tänkte jag att Backman hade tappat det. Fullkomligt. Men varje gång kom han tillbaka i full kraft och övertygade mig om vilket geni han är. 

Alla vi som varit eller är annorlunda kommer älska Elsa. Hon är det mest fantastiska barn som jag läst om. Hon, precis som Ove, får mig att skratta och gråta om vartannat. Och hennes mormor, vilken mormor! Inga ord kan beskriva denna kvinna bättre än att hon var fullkomligt galen. Och det vet jag. För det har jag läst på Wikipedia... 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: