söndag, augusti 25, 2013

the point of (no) return.

En sista natt i underbara Uttersjön. En sista natt i Norrland. I morgon vänder jag bilen söderut igen och lämnar mitt hjärtas Norrland - för mitt hjärtas Västerås. Vet inte hur många gånger jag sagt detta: men jag är så enormt privilegierad att ha två hem som jag älskar. Även om det är otroligt jobbigt att lämna allt här uppe, så vet jag att jag i Västerås har mycket och många som väntar på mig. Tacksam. 

Sedan jag kom tillbaka från min lilla promenad på fjället, har jag hunnit träffa några fina vänner för både lunch och fika. Spenderat mesta möjliga tid med familj. Plockat bär. Gått långpromenader i skogen. Varit på byaföreningens surströmmingsmiddag och låtsats äta rutten fisk. Spanat på loppis. Kramat på mo(n)sters gullungar. Avundats min mors krusbär- och vinbärsbuskar, äppel- och körsbärsträd. Haft ont i en fotled som inte uppskattade fjällpromenaden. Försökt vänja mig vid att snubbla på höns när man kliver ut genom dörren - utan framgång. Insett att jag inte vet om jag kommer kunna åka upp mer före jul. Blivit ledsen för det. Och nu ikväll, sägt hejdå till mina fantastiska föräldrar. De åker till jobbet innan jag vaknar i morgon, så jag fick vinka farväl redan i kväll. Och så mycket mer. 

Det är alltid med en känsla av blues jag lämnar Norrland.
En dag kommer jag tillbaka för att stanna.   
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: