fredag, augusti 23, 2013

Kungsleden och hundsällskapet.

Staffordshire bullterrier kanske inte är den första ras man tänker på när man ska ta med sig en hund på hajk. Men det är en otroligt arbetsvillig hund som är både stark och smidig, trots sin något kompakta kroppsform. 

Jag har förvånats gång på gång över hur fantastiskt duktig Gandhi har varit. Han har burit sin egen mat i en klövjeväska, skuttat fram över spång som om han aldrig gjort annat. Inte tvekat en enda gång över att vada genom iskalla fjällbäckar eller balansera på stenar över större vattendrag. Han har sovit i sovsäcken med mig varje natt och inte brytt sig om ljud utanför tältet på nätterna. 

Ett alldeles förträffligt vandringssällskap, som egentligen bara hade det jobbigt över hängbroarna. Han har fått en del mindre sår och varje morgon tog det någon kilometer innan han kom igång ordentligt, gissar att även han hade ont i musklerna och benen. Men det var skönt även för mig att ta första kilometern i sakta mak, stanna ibland och se på utsikten tillsammans. 

En bättre vän att ha med min på min vandring
kan jag inte önskat mig.

Älskade fina hund!
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: