fredag, augusti 23, 2013

Kungsleden del 3, Serve - Tärnasjön

Sov trots regn och ett något knöligt underlag 13 timmar och vaknade utvilade och nöjda av att solen sken på tältet och klockan redan var halv nio. Hade 14 kilometer vandring framför mig denna dag och med föregående dags dåliga humör och lite tråkiga etapp peppade jag igång för en ny härlig dag. Rev tältet, åt frukost och småpratade lite med fjällvärden som var från Blekinge - en timme senare var jag  på väg igen och en härlig dag blev det!
Om vägen till Stf Serve var trist, så var vägen från densamma raka motsatsen. Hade dessutom fint väder nästan hela vägen. Genom björkskogen och upp på kalfjället igen och en hisnande utsikt! Gick över Servvetjåhkka och längs med Jårbbatjåhkkas sluttning förbi vackra sjöar och stannande upp flera gånger och bara fascinerades av den fantastiska naturen. 
Vädret i kombination med utsikten resulterade i väldigt mycket bilder på just det: utsikten. Men jag upprepar, det går inte att göra den rättvis på bild. Känslan i att stå där, se mil efter mil efter mil med vackra fjäll är faktiskt helt magisk. Hade dessutom täckning på telefonen stora delar av sträckan, ringde min far och försökte förklara hur fantastiskt det var, men orden räckte inte riktigt till.

Vi tag raster med varm choklad efter vägen och drack härligt kallt uppfriskande bäckvatten. Gandhi åt blåbär direkt ur risen som om det inte fanns någon morgondag! Mötte ingen alls den här dagen, men passerade två sällskap som hade börjat sin vandring innan mig på morgonen. Jag är min fars dotter, det är det inget tvivel på - trampar gärna på i rask takt! 

Började komma ner mot Tärnasjön och stugan där jag tänkte slå upp mitt tält för kvällen och passerade genom en björkskog där kantarellerna växte tätt. På Stf Tärnasjöstugan bodde fjällvärden Gunnel, en hurtig dam jag sett uppe på en topp tidigare under dagen. Jag slog upp tältet på en härlig liten tältplats i en glänta intill stugan, greppade fiskegrejerna och gick ner till sjön. Dålig fiskelycka även denna kväll, men en helt underbar kväll vid sjön! 
Fantastisk utsikt över Tärnasjön och fjällen på andra sidan!
__________________________________________ ViktoriaInga kommentarer: