söndag, juli 07, 2013

svarta sträck i asfalten.

Min bil Blomman må vara rätt gammal. Och sliten. Men det är skönt att veta att bromsarna fungerar i alla fall, och att min reaktionsförmåga inte verkar blivit så mycket försämrad med åren. En gubbe med keps tyckte att det var en fantastiskt fin idé att kasta sig rakt ut på landsvägen framför mig. Jag var inte alls lika förtjust i det.

Det är konstigt vilka saker man minns och lägger märke till. När jag tog körkortet - för 11 år sedan - så visade de en tecknad bild på en bilist som höll på att krocka med en älg. En stjärna visade på när bilisten släppte bromsen för att lättare kunna manövrera och svänga. Den symboliska stjärnan såg jag framför mig när jag släppte bromsen och rattade för allt jag var värd, och när jag med en hårsmån missar bilen som svängt ut framför mig ser jag att den är alldeles repig på ena sidan och jag tänker att det inte är första gången som gubbjäveln kör ut mitt i vägen.

Jag hann såklart även tuta som en galning och svära på franska. Som väntat. Hytta med näven gjorde jag också. Pulsen gick upp till 170km/h och ville inte riktigt gå ner efter det. Avstånd från gubbjävelns bil? Uppskattningsvis 2-3 centimeter. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: