lördag, juni 08, 2013

turkiet2013

Solen lyste mer eller mindre konstant hela veckan. Och brände mig finfint redan första dagen, för att sedan bränna mig med jämna mellanrum under hela resan. Spenderade nästan två dagar under parasollet för att blidka mina argt röda partier, men kom ändå hem som en liten pepparkaka. 

Det där med att åka på all-inclusivesemester till ett lyxhotell var något nytt för mig. Men också helt fantastiskt! Vilket paradis! Systersonen Eddie var imponerad över alla "betjänter" - och det var jag med ska jag säga. Herregud! Han som gick runt poolen och putsade våra solglasögon tillexempel - och blåste upp barnen poolleksaker. Han gillade jag. Eller Yosuf som drog dryckesvagnen hela dagen, och alltid fanns i närheten med något kallt att dricka. Och om han inte hade det som önskades, så gled det in ett par servitriser på inlines som artigt frågade om miss wanted something to drink. Och det fanns mat - överallt. Resturangen erbjöd chokladfontän (och gissa hur barn/kläder/inredning såg ut efter det?) som var to-die-for och mat som var fantastisk - även om jag ätit mer pommes senaste veckan än jag gjort på flera månader här hemma. Men pommesarna var sådär tjocka och frasiga. Yammie in my tummie! Och den japanska restaurangen vi besökte en kväll, det knullade i munnen (om ni ursäktar uttrycket). Det var grymt, vilken mat! 

Ungarna har varit fantastiska. Klart det varit några "maaaaaammaa, han slooooog miiiiiiig", men de har varit betydligt mer sams och städade än jag hade förväntat mig. Heja kidsen! Sedan är jag absolut inte van att ha massa barn runt mig hela dagarna och mitt tålamod är inte som min systers. En eloge till dig, sistah. 

Det enda jobbiga var de som underhöll vid poolen. Lite (mycket) för sliskiga, lite (mycket) för skrikiga. Och att personalen överlag inte var jättebra på engelska. Förundras över deras ovetskap om Sverige, de flesta visste inte ens att det fanns ett land som hette Sverige. Än mindre vad det låg. "What? Sweden? Nooo... Germany?" 

Titta på bilderna nedan. Ni förstår att jag har levt på en paradisisk plast i en veckas tid. Tack finaste familjen. Jag älskar er!
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack detsamma!