onsdag, maj 15, 2013

min finaste lilla gris.

För snart fyra år sedan flyttade en fin liten hund in i mitt hjärta. Emmerdales Paul Stanley. Den finaste hundpojken i världen. Gandhi. Och med de bästa uppfödarna också - inte att glömma. Som straff för mina tidigare synder fick jag visserligen en hund med damp, och säkert en släng av ADHD också. Men jag älskar honom ändå. Såklart. Gränslöst!
Men nu under våren har han varit hemsk. Inte elak eller så, men med extremt mycket hormoner. När någon tik i grannskapet löpt har han varken sovit eller ätit. När jag - dumt av mig - kom hem och luktade löptik blev han så till sig att han kissade ner sig. Och en staffeherre med damp, ADHD och till råga på det det ett extremt hormonellt överskott är faktiskt inte rolig att leva med. Alfa-hanen i honom vaknar till liv, och jag spenderar mina kvällar med att slåss med honom. Härom veckan satt jag på honom. På trottoaren. Mitt bland alla villor. I en halv evighet. För att han bråkade med mig och jag vägrade låta honom tro att han bestämde. Så jag satt på honom tills dess att han lugnade ner sig.

Folk tittade konstigt på mig. Förstår inte varför. 

På onsdag nästa vecka vinkar han adjö till sin manlighet. I alla fall hans ädlare delar, som veterinären kommer att plocka bort. Det tar emot: jag har alltid sagt att jag skaffade en hanhund för att jag ville ha en hanhund. Men varken han eller jag mår bra av att ha det såhär. Jag hoppas verkligen att det blir lite bättre, och att själva ingreppet går bra. 

Vad vore jag utan min bästa vän? 
__________________________________________ Viktoria

3 kommentarer:

emma sa...

Hej.Du känner inte mig, kom in på din blogg av en slump.. Tillbakaflyttad skelet-bo efter några år i Enköping! Kände att jag måste kommentera ditt inlägg gällande borttagande av ädla delar... Har nämligen själv en kär staffe på snart 3 år , också med DAMP... Konstigt det där ;) vi tog beslutet runt 1 att kapa kulorna o det vat det bästa vi gjort haha vill inte ens tänka tanken vad vår lilla Plutt skulle vara med dom... Op gick super även om de kan våra ganska ynkliga i några dar! Hur som helst ville jag säga lycka till o att din lilla sötnos är bedårande! / från-en-staffeägare-till-en-annan

Lolle sa...

Du kommer inte ångra dig! Det kommer gå finfint. Ni kommer må så mycket bättre båda två! Det kastreras alldeles för lite sällskapshundar. Puss

Johanna - Life by Me sa...

Finaste Gandhi! Hoppas det går bra, men det är jag säker på att det gör!

Ingen täckning, lever fjällen på stenåldern eller?! Men jaja, bara folk vet vart du ska gå, jag blev lite orolig bara :)