torsdag, maj 23, 2013

lagom lycklig hund.

Jag skulle mysa med den ynkliga (nykastrerade) hunden under kvällen igår. Se en TV-serie och klia hunden bakom örat. Han somnade. Jag somnade. Då var klockan strax efter halv åtta. Jag vaknade igen efter midnatt och lät lilla grisen utfärda sina behov en sista gång för dagen. Somnade om. Vaknade slutgiltigt kring halv tio i förmiddags. Har haft lite frossa i natt, gissar att jag behövde sömnen.  
"Matte. Jag älskar dig inte längre."

Lilla fyrfotingen mår bättre idag. Inte lika gnällig och orolig. Han är heller inte groggy längre, utan verkar rätt lugn. Men han har uppenbarligen slutat älska mig. Inte helt konstigt: jag betalde en tant för att ta hans kronjuvel ifrån honom. Åkte ner på stan idag för att växla lite lira, hämta ut mitt pass och köpa en bikiniunderdel. Nu jobbar jag ända fram till dess att vi åker, så allt bör fixas idag. Har glömt boka tvättid dock. Men det löser sig säkert.

När jag åkte in på stan fick han ta på sig tratten, så att han inte kunde hålla på och slicka såret när jag var borta. Stackars liten. Han är ynklig nog som han är, men med tratten blir det verkligen inte bättre. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: