tisdag, maj 14, 2013

#kungsleden2013

För några dagar sedan väcktes en idé, om att vandra Kungsleden. Inte hela då, det skulle ta hela min semester - den är närmare 45 mil lång. Kom fram till att sträckan mellan Ammarnäs och Hemavan är den mest lämpade, både med tanke på hur lång den är och avståndet till Skellefteå.

Ni som känner mig vet hur jag är. Har jag kommit på att jag ska göra något så gör vi det. Helst nu. Men detta kommer genomföras först i augusti, vecka 34. Och jag kommer göra det endast i sällskap av min älskade hund. 8 mil, plus en eventuell topptur till fots i fjällen. Utan mobiltelefon och utan sällskap. Ett tält, en sovsäck, ett trangiakök. 

Förberedelserna börjar nu. Saker som behöver köpas. Pappas förråd behöver inventeras. Överväger att ta med ett fiskespö också. Även om jag inte gillar att varken bryta nacken av fisken eller ta ur den, så är det få saker som är så gott på fjället som just fisk grillad i foliepaket över öppen eld. Får väl helt enkelt bita ihop, göra saker jag egentligen tycker är äckliga. 

Hunden ja. Har frågat runt bland hundvänner som är mer rutinerade hajkare, och fått veta att det jag främst behöver är klövjeväska, ett regntätt dagstäcke och ett värmetäcke för natten. Kortisontabletter, första-hund-hjälpen. Ett liggunderlag även till honom, ett flexikoppel så han kan röra sig så fritt som möjligt utan att jaga ikapp renarna. Maten sin får han själv bära i klövjeväskan, men tipset var att ha den väl paketerad i påsar, så att den inte blir förstörd efter första lyckliga doppet i någon porlande lite fjällbäck.

Jag fattar att det kanske kommer att regna hela veckan. Men då får det göra det. Det värsta som kan hända är att jag blir blöt och förkyld. Det är inte hela världen!  

Kungsleden 2013. 
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Johanna - Life by Me sa...

Men du måste ju ha med dig telefonen! Så du kan ringa hjälp om det skulle hända något... Du behöver ju inte ha igång den, men ta med den tycker jag...