måndag, maj 20, 2013

den där om mitt jobb.

Sedan jag började på mitt nya jobb kan jag inte komma på en enda dag då jag kommit till jobbet och känt att "nej, det här vill jag inte göra". Varje dag när jag passerar larmbågarna inser jag hur fantastiskt mitt jobb är. Klart jag är trött ibland. Förbannad. Less. Opeppad. Men trots att jag ibland muttrar lite och fötterna kanske värker det så älskar jag det. 

Jag har blandat och gett i mitt liv. Utbildat mig till frisör och tagit gesällbrev. Krängt färg och tapeter. Gjort latte på Waynes Coffee i flera år. Målat väggar och tak nästan varje sommar så länge jag kan minnas. Delat kort vid ett BlackJack-bord. Pluggat journalistik. Skrivit spaltmil med främst ishockey. Slipat och spacklat köksluckor på ett sprutmåleri. Skurat golv som lokalvårdare. Serverat mat till hungriga hockeyspelare och -fantaster på arenan. Lämnat norrland. Pluggat ledarskap. Skrivit livsstilskrönikor. Ansvarat för marknadsföringen på en webbutik. Och jag har gillat det mesta jag gjort - vissa saker mer än andra. Men inte som det här. 

Med glädje jobbade jag till nästan halv nio i fredags, när jag skulle sluta fyra. Jag skuttade glatt in i butiken 2,5 timme innan jag skulle kliva på idag. För att jag älskar mitt jobb. För att det här är det absolut roligaste jobb jag haft. Det utvecklar mig, inspirerar mig och motiverar mig - dagligen. 

Herregud så glad jag är att jag sökte jobbet, trots att jag inte hade den erfarenhet de eftersökte. Så ni som tvivlar på om ni är bra nog för ett jobb - sök det i alla fall. Det kan bli hur jäkla bra som helst!
__________________________________________ Viktoria