tisdag, april 30, 2013

om jag hade varit lagd åt andra hållet.

Allvarligt. Hade jag inte varit rakare än rakast (straightare än straightast) hade jag jublat över att homoäktenskap är tillåtet i Sverige och gift mig med kollegan Ami. Hon har vackert blått hår och en tatuerad dovhjort (?) som är på väg upp ur hennes klyfta, samt en grävling med rosa kavaj och hatt på benet. What about that is there not to love? 

Dessutom är hon nörd. Jag älskar nördar. Ja, nörd är ett positivt betingat ord - det är enbart coolt att vara en nörd. Hon nördar dessutom på handarbete. Herregud, jag älskar handarbete! Och ikväll ringde hon, bara för att få bekräftat att det är fullt friskt att åka förbi en kompis jobb, hämta en nyckel och åka till dennes förråd (eller hur det där nu var) - för att hämta den akvariesand han hade där. Efter klockan tio på kvällen. För att hon inte skulle kunna sova om hon inte bytte ut det grus hon lagt i sitt nystartade akvarium till en finare sand. 

Hon ringde mig för att hon visste att jag skulle tycka att det var helt normalt och fullt förståeligt. Därför att även jag googlar saker hela nätterna, när jag får en hang-up på något. Därför att jag heller inte kan sova om jag fått något på huvudet. När andra tycker hon är konstig som åker sent på kvällen för att hämta akvariesand till ett akvarium där det inte ens bor några fiskar, uppmuntrar jag henne och förklarar det fullt naturliga i det hela. 

Attans tur att jag (och hon) är straight.  
Men istället får jag vara glad att jag har en fantastisk kollega!
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: