fredag, april 05, 2013

en fin hockeykväll.

Ni som är ointresserade av ishockey eller Skellefteå AIK behöver inte bemöda sig att läsa detta inlägg, ni kan komma åter nästa gång.

SM-final. Det klingar fint, eller hur? SM-final. SM-final. Och där är vi (ja, Skellefteå AIK är "vi" för mig. sådetså.) nu igen. Tredje gången gillt, tror det står minst femton gånger på min Facebook-feed. 2011 förlorade vi finalen mot Färjestad, jag stod där på plats i Löfbergs Lila Arena med tårarna brännande bakom ögonlocken. 2012 förlorande vi guldet till Brynäs. I år däremot, i år tror jag det kan gå hela vägen. Det är en extrem tydlighet i laget, klubbledningen och hela spelidén. Spelet är slipat, skotten välplacerade och alla - precis alla - i laget har kapaciteten att kliva fram och avgöra den kommande finalserien. 

Möjligheten är stor att det blir Luleå vi möter. Om det blir en förlust i finalen önskar jag dock hellre att det är Färjestad vi möter. För det finns inget lag jag som jag verkligen inte vill se en förlust mot, som just Luleå. Men det finns heller inget lag som jag så gärna vill se en vinst mot, som de. Så vinner vi, så vinner jag allra helst mot Luleå. Men ska vi snubbla på målsnöret även denna gång, så gör jag det hellre mot värmlänningarna.

Det finns så många i föreningen jag vill lyfta fram. Pea Israelsson, Lasse Johansson, Hans Wallson, Bert Robertsson och många fler. Vilka män, vilket jobb! Och tack Anders Forsberg för det lag du byggde upp. 

Ett stort grattis även till Björklöven som äntligen tågat tillbaka till Allsvenskan igen. Även om jag borde  fått Löven-hatet med bröstmjölken, så är jag ingen stor hatare. Så jag gratulerar hellre, och lovar att komma och titta på er nästa säsong här i Västerås. Ni är efterlängtade - både tillbaka till allsvenskan och hit till mellansverige, alltid fint med lite Västerbottniskt besök!

Det finns en stad. 
Ett hockeylag. 
Skellefteå AIK. 
Vi klär i svart. 
Med ränder på. 
Skellefteå AIK. 
Vart än du är. 
Lever och dör. 
Vi finns överallt. 

VAD SOM ÄN KRÄVS.

Inga kommentarer: