måndag, februari 04, 2013

det där med hockeyn.

Jag är inte alls en lika inbiten, rabiat och hysterisk hockeynörd längre. Jag åker inte land och rike runt för att se matcher. Jag kan inte all statistik i huvudet heller. Men jag älskar fortfarande mitt Skellefteå AIK och hjärtat klappar i gult och svart. Och det kommer det alltid att göra! 

Så idag finns det mycket åsikter och tankar. Skellefteå AIK sparkar med omedelbar verkan sin tränare, Anders Forsberg. Den tränare som två år i rad lett laget till SM-final och som nu lämnar ett lag som toppar tabellen. Sparken. Med omedelbar verkan. 

Han har gjort klart med en ny klubb. Och får då sparken från sin gamla. Jag förstår varför. Jag förstår klubbledningen. Men jag kommer ändå att sakna Anders. I min värld är han en bra tränare personifierad. Tydligt ledarskap. Högt uppsatta mål. Bra kommunikation. Plus vad som verkar, en genuint trevlig man. Laget står bakom klubbledningen, heter det i Aftonbladet. Vad ska de annars säga, tror någon att ett uttalande om motsatsen skulle gynna laget? 

Jag tror att få klubbar skulle besluta om att sparka en tränare i ett lag som toppar tabellen. Men det principfasta Skellefteå AIK tyckte att det var rätt. Och vad detta kommer resultera i vet jag inte - mer än att Skellefteå AIK har förlorat en bra tränare strax innan slutspelet börjar. Men med den tydliga spelidé som Skellefteå AIK, så är min gissning att laget kommer fortsätta fungera på ungefär samma sätt på isen. Även om tränaren inte är densamma.Klockare, Robertsson och Wallson klarar det. Jag är dock inte lika övertygad om att utvecklingen av de yngre spelarna kommer fortsätta i samma takt, eller att nästa år kommer bli lika framgångsrik som detta år. 

Det är omöjligt att spekulera. Missar vi översta platsen i tabellen, sumpar slutspelet, missa finalen - vad är det so säger att det beror på att tränaren försvunnit och att det inte kunde ha hänt ändå?

Som Skellefteå AIK-fan hinner man sällan skaffa en relation till tränarna, då dessa inte ofta blir allt för långvariga. Ett par säsonger, sedan är det farväl. Men det här är en jag verkligen kommer sakna...  
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: