söndag, februari 24, 2013

blomman rullar vidare.

Jag och fina Blomman (min bil, en Golf från -95) besökte Bilprovningen i veckan. Jag hade inte särskilt stora förhoppningar. Jag har lagat kablarna från tändspolen med buntband. Bara en sådan sak. Och som sagt, hon är från -95 och har haft sina glansdagar. 

Dessutom var jag orolig för pinsamhetsfaktorn i att fläktremmen älskar att tjuta. När som helst och väldigt oprovocerat - och extremt högt. Skulle varit helt fantastiskt om hon hade fått för sig att göra det när hon stod inne i verkstaden hos Bilprovningen. Tackade högre makter för att hon höll sig tyst och snäll!

Blomman gick (nästan) igenom. Eller, hon underkändes men behöver inte besiktas om. Däremot behöver ena framlyktan bytas och ett positionsljus likaså. Inga jätteprojekt. Har visst även rost som behöver, citat: "kletas igen". Tydligen innebar det att svetsa. Lätt ordnat, typ (heeeeej störstbror!). 

Ett år till med Blomman. Hoppas jag. 
Fin och snäll är hon minsann, min lilla bil.
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Linn sa...

Ett tips på hur jag kunde styra pinsamma fläktremmstjut. När den börja tjuta vrid av fläkten, funkade på min gammbil iaf :-)