torsdag, januari 24, 2013

things you don't know and things you maybe already knew.

Jag är värsta sortens shopaholic. Vet inte om det är positivt eller negativt för mig att jobba med kläder. Räknade ihop hur många plagg jag köpt på jobbet sedan jag började i maj. Femtio. Femtio! FEMTIO! Och det låter kanske inte så mycket. Det är inte ens 1,4 plagg i veckan. Fast det är nog rätt mycket. Ändå. Mer än de flesta? Dessutom handlar jag på en hel del andra ställen också. Shopaholic big times.

Jag svär på franska i trafiken. Jag kan inte särskilt mycket franska längre, men jag har några väl valda fraser som upprepas argt när jag stöter på idioter bakom ratten. Det handlar om att (piiiiiip) din morsa och andra extremt charmiga uttalanden. Väluppfostrat Cederberg!

När jag kör bil har jag dessutom ytterst sällan på radion. När jag körde hem från Göteborg i söndags körde jag i tystnad. 37 mil i mörkret, bara jag och hunden. Tankarna, drömmarna, känslorna - jag låter allt ta över. Är inte helt ovanligt att tårarna kommer heller.

Jag måste döpa mina tillhörigheter. Blomman är bilen, Cannie kameran och datorn kallas bara för BFF. Best Friend Forever. De flesta prylar får namn. De bilar jag haft tillgång till. Ovvlon, Henrietta och Gula Faran. Fast Henrietta hette också en dator jag ägde på den tiden, det blev lätt förvirrat. Minns inte vad min gamla el-moppe hette, kan någon annan minnas det? Signe? Madde? Någon? 

Trots att jag skrivit på bloggen i snart sju år (oj!), skrivit spaltkilometrar med ishockey och dykt upp i radioetern, dagspressen och lite varstans på internet blir fortfarande otroligt stressad varje gång jag skickar en text på korr, innan jag får feedback på den. Borde jag inte vänja mig någon gång?

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: