söndag, januari 27, 2013

ett testresultat


Gjorde ett test i samband med ett jobb jag sökte. En halv miljon frågor med valet "stämmer" eller "stämmer inte". Det gav mig ångest, jag ville väldigt gärna förklara mina svar ibland, vilket jag inte fick chansen till. Men såhär blev testresultatet: 
 • Du verkar tycka om att träffa nya människor och har ofta mycket lätt att prata med andra och få dem att känna sig bekväma även i ovana situationer. Du kan prata avspänt och naturligt med de flesta och du är duktig på att hitta bra samtalsämnen.
 • Du verkar få mycket energi av att det händer mycket under dagen och att du har mycket att göra samtidigt. Det är då du kommer till din rätt. Du upplever ofta att de roligaste arbetsdagarna är när de nästan har för mycket att göra. Du verkar njuta av att vara spindeln i nätet i olika projekt och uppgifter.
 • Du föredrar att saker ligger på sin plats och att det ser bra ut på ytan. Du gillar inte oordning och lägger därför möda på att plocka i ordning, både hemma och på jobbet.
 • Du känner för olika saker och du visar dina känslor för andra i viss utsträckning. De som känner dig beskriver dig nog som en person som inte alls är rädd att visa känslor.

 • För det mesta verkar du motivera dig själv och du behöver inte så mycket tryck från kollegor eller chefen för att göra det du ska och nå dina mål. Du gör mycket för att vinna eller nå de mål du har. Du är förmodligen tävlingsinriktad.

 • Du anpassar dig lätt och naturligt till förändrade sociala situationer och arbetssätt. Du har lätt för att känna dig bekväm med ändrade planer och nya arbetssätt. Du upplever omorganisationer som inspirerande och energigivande. Du är sällan den som måste bestämma hur det skall vara utan du rättar dig smidigt efter gruppen när det behövs.

 • Du har en inre kompass för vad som är rätt och fel. Du håller dig helst till detta, trots att det kan ge dig nackdelar. Du funderar ibland över vad som är rätt eller inte att göra.

 • Du lägger stor ära och vikt i att vara lojal mot din arbetsgivare. Du utför de arbetsuppgifter du får utan att ifrågasätta dem. Du finner stor tillfredsställelse i att fullfölja det överenskomna och du arbetar hårt för att uppfylla detta. Du ser dig själv som en plikttrogen person.

 • Du är mycket duktig på att hjälpa och bistå andra i ditt arbete. Du ser andras behov och lyckas vara lagom tillgänglig för att hjälpa till vid behov utan att för den skull vara påträngande. Du finner tillfredsställelse i att hjälpa till och att vara den som löser svåra/hopplösa situationer. Du får förmodligen beröm för din goda serviceförmåga.

 • Du väljer ofta och gärna att fixa praktiska saker hemma och på jobbet. Du gillar att det är ordning och att allt fungerar. Du njuter av ordning och att känslan av att ha fixat något. Du hugger gärna i och gör grovgöra när det behövs

 • Du verkar sällan ta illa upp om du får kritik och du bryr dig inte så mycket om vad andra säger om dig. Du vet själv om du gjort ett bra jobb eller inte. Det andra säger om dig tar du som input för att lära och förbättra dig men ibland kan det hända att du tar åt dig och blir ledsen eller besviken.

 • Du känner sällan behov av att fråga andra om råd och stöd utan du tar beslut själv. Du ser vad som behöver göras och drar igång det på eget initiativ.

  Ni som känner mig. Berätta, känns det som jag?

__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

camilla sa...

dead on! <3

Johanna sa...

Det känns precis som du, trots att jag inte känner dig lika bra som andra, tex Camilla :-) men det stämmer bra med de intryck jag fått av dig och av det jag sett de gånger vi träffats (vilket är alltför sällan) :-)