måndag, december 03, 2012

ölkalendern, 3 december

Alkoholhalt 4,3 %. Serveras vid ca 10-12°C till husmanskost eller som sällskapsdryck. Smak: Maltig smak med inslag av knäck, rågbröd, citrusskal och torkade örter.
 
Måndag och dagens öl är en något klassisk irländare - Kilkenny (OH MY GOD, I KILLED KENNY!??!) nr 1678. Flaskan innehåller 33 cl och blir din för 14,90 riksdaler. Den produceras av Guiness och levereras i Sverige av Carlsberg. Jag har själv inbillat mig att jag gillar den här ölen, och efter provsmakningen måste jag nog säga att den, för att vara öl, är rätt bra.
 
Italienaren urlåtande: Bäst hittills, mycket lättdrucken. God att dricka många av! Mjuk smak, lite halvmörk som passar mig perfekt. En klassiskt god jävla öl.   
 
Fyra starka flaskor av fem!
__________________________________________ Viktoria och Italienaren

Inga kommentarer: