onsdag, december 05, 2012

den där om vädret.

Jag vill egentligen inte vara en av de där, som skriver/gnäller/klagar/kommenterar/fotograferar vädret. Jag har förstått att "alla" gör det idag, för att generalisera lite. Men det snöar faktiskt. Och mellansvenskar blir väldigt förvånade av det. 

Jag försöker tänka vad som skulle hända om det kom lika mycket snö här, som det kom i Bureå hemma i Skellefteåomnejden under natten mot söndag. 120 cm fluffig vit härlig snö lämnade himlen på mindre än ett dygn. Snökanon kallades det i pressen. Hade något att göra med kall luft som i kombination med öppna hav som ännu är ganska varma och.. jag minns inte riktigt. Men en herrans massa snö resulterar det i. Okej? 

Här nere slutar tågen gå om det kommer en decimeter. Tror visserligen inte att tågen skulle gått i Bureå heller om de haft någon järnvägsstation, men ändå. Kaoset är totalt. Resurserna att skotta och ploga finns inte. Bilar åker av vägen överallt, parkerar i diken och vägrenar. Själv agerade jag vaktmästare på jobbet, då jag hoppades att de som levererar våra varor skulle komma fram. Jag kände mig stark när jag högg i med skyffeln i högsta hugg. I morgon kommer jag säkert ha träningsvärk istället. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: