tisdag, november 20, 2012

pensionärsvarning

När italienaren är borta plockar jag fram virknålen. Han har haft några helger här på senaste där hans schema har innefattat kall öl och grogg - medan mitt schema har varit tomt. Så i sällskap med finaste fyrfotingarna har jag lekt pensionär.
Med lite hjälp från fröken Stjärnkraft-bloggen har jag lyckats skapa en never ending-halsduk av mormorsränder. Med lite garn som låg och skräpade från tidigare projekt och några nya nystan inhandlade på ICA Maxi växte denna fram. Nästa projekt borde bli ett par matchande vantar, men risken är att det inte kommer att hända. Ett projekt fick räcka!
Färgerna kommer inte alls till sin rätt, fotograferat kvällstid inomhus - utan blixt. En salig blandning av orange, blekrosa, cerise, julrött, turkos, ljusblått, vinrött, svart, ljusgrått, vitt och mörkgrått. Inte alls avancerat att virka, men förvarnar om att det går åt  m y c k e t garn. Uppskattar minst åtta nystan á 50 gram till denna. Samt allt hopp om ungdomlighet. Efter dessa helger känner jag mig närmare sextio än de faktiskta 29 åren jag snart kommit upp i...  
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Nina/Stjärnkraft sa...

Den blev snygg, du!! Bra jobbat, av en mycket ungdomlig pensionär, haha!