söndag, oktober 07, 2012

viktoria och svampen.

Skulle promenera hunden i skogen en liten stund igår på förmiddagen. En halvtimme sisådär. Efter fyrtiofem minuter tvingade jag mig själv att gå tillbaka till bilen, men hade då så mycket trattkantareller i famnen att jag knappt tog mig fram. Hade tagit med mig två svamppåsar som då var proppfulla. 

I förmiddags åkte jag tillbaka till skogen, lämnade den med lika mycket svamp även denna gång. Det enda problemet är att jag inte är särskilt förtjust i att äta svamp. Kan tycka att soppa med svamp är helt okej, om den är mixad helt slät. Men kantarelltoaster, trattkantarellsåser till söndagssteken eller pasta med murkelsås ligger inte på min topplista över maträtter. 

Men jag envisas med att plocka den. Så nu har jag miljoner med trattkantareller som ligger på tork i svärföräldrarnas bastu. De kommer troligtvis att räcka i ett par år inget här hushållet, om ingen lär mig göra en fantastisk måltid innehållande trattkantareller!

_________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: