lördag, oktober 20, 2012

sixtyseven

Att jag älskar skor är ingen hemlighet. Trots att jag numera har en inkomst - som inte är baserat på en liten del bidrag och en större del lån. Utan som kommer in på kontot för att jag jobbar hårt och så vidare - trots det så köper jag inte lika mycket skor längre. Kanske bara är en tillfällighet, eller så väljer jag mina köp med lite mer omsorg numera.
 
Mitt senaste inköp var de svarta kängorna från Sixtyseven.
Pure shoe-love.
Jag har tre par skor från Sistyseven och jag älskar dem alla. Skulle jag bara få köpa skor från ett enda märke under resten av mitt liv skulle nog det vara just Sixtyseven. En underbar kombination av attityd, perfektion och klackar.
 
De svarta kängorna beställde jag från Brandos i början av hösten och har använt nästan daligen. Till jeans, tillsammans med ett par höga, något nedhasade strumpor, strumpbyxor och kjol. Dessutom ruskigt sköna. De bruna lite cowboy-liknande bootsen fick jag av min mor i julkapp, tror det var 2008. Hon köpte dem på Mikael Renbergs frus skoaffär, som jag inte minns namnet på. De är av allra skönaste cognacsfärgade skinn och fått följa med på både sommar och vinteräventyr. Det dröjde mer än ett år innan jag insåg deras storhet, men sedan dess har de varit riktiga favoriter.
 
De lägre stövletterna är inte använda på drygt tre (!) år, då jag a l d r i g kommer ihåg att ta med dem till en skomakare. Klackarna är totalt nednötta efter att jag gick med dem i två dagar på Göteborgs kullerstenar. Köpte dem på 59:an i Umeå under tidig journalisttid. Höstan 2006 kanske. Jag måste verkligen komma ihåg att klacka om dem. De förtjänar det. De är fina nog att förtjäna ett par år till. 
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: