tisdag, oktober 16, 2012

cupcake gånger två

Jag tror att mina kollegor, både Ruter Damer, Kidsare och Blomsterflickor behöver lite socker imorgon. Så jag ställde mig vid spisen istället för att se fotbollen - såg dock de sista 30 mínuterna. De intressantaste!

Chokladcupcakes med daimfyllning, doppade i choklad
samp Apple Crunch Cupcakes!
 
Grundrecept:
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 50 gram smält smör
- 1 dl mjölk

Vispa ägg och socker poröst, blanda försiktigt ned resterande ingredienser. Torra först!
Chokladcupcakesen fick "lagom" mycket kakao i sig också - så att smeten smakar lämpligt mycket choklad, lite på känn! Öste upp 1/3 stor muffinsform (använd stora formar och cupcakeplåt!) sedan hällde jag över hackad Daim. Fyll upp med mer smet så att formen är fylld till 2/3. När de svalnat doppade jag dem i smält choklad och hällde lite dekorativt strössel över.
 
Apple Crunch Cupcakes består av grundrecept, kryddat med kanel, kardemumma och ingefära. Allt på en höft! Fyllde till drygt hälften och la över rikligt med rivet och urpressat äpple - Jona Gold denna gång. Toppade med en typ smulpajröra bestående av havregyn, vetemjöl, socker och flytande margarin, bara så pass att det tar ihop. Klicka på det på toppen innan plåten går in i ugnen!

Gräddas i 225 grader i ca 13 minuter, helt beroende på ugn!
 
Smaklig måltid!  
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Johanna - Life by Me sa...

Åh vad bra, ska testas snarast :)