söndag, september 02, 2012

självplock och närproducerat

Igår trotsade vi det grå vädret och åkte ut till svampskogen. Älska Sverige, älska allemansrätten, älska att man var som helst kan gå ut i skogen och plocka av vad naturen har att erbjuda. Kvalitetstid i skogen för både två och fyrbenta samt en kaffepaus hos några släktingar till italienaren.
 
På vägen hem igen passerade vi en bonde som sålde nyskördade grönsaker på din gård. Han hade de godaste av brytbönor, underbart söta morötter och härliga rödbetor, lökar, potatis och gurkor. En stor påse fick följa med hem till det överkomliga priset av hundra kronor.  
Den dagen jag köper hus vill jag ha ett stort trädgårdsland och ett växthus. Jag vill odla mina egna grönsaker och kryddor, ha trädgården full med buskar med hallon, vinbär och krusbär. Träd vars grenar knappt kan bära tyngden av all frukt och ett stort skafferi som man kan gå in i, med hyllor fulla av marmelader, inläggningar, saft och sylt.
 
Jag längtar.
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Johanna - Life by Me sa...

Jag trodde också jag ville odla eget, men nu när jag har trädgård så vill jag att den ska sköta sig själv typ, jag har inte tid/lust/ork att vara där och pyssla, vattna och greja :P
Kanske när Charlie blivit lite större och fattar att man inte ska springa ut på vägen osv... :)