fredag, september 07, 2012

bandyfru.

Vissa dricker vin. Går på krogen. Äter god mat. Umgås med fina vänner. Själv har jag frusit inne i en iskall bandyarena, sett italienaren vinna sin match med 8-7 och firat segern med en supersen middag bestående av ungstekt falukorv och pulvermos.
När jag och bara lyssnade på ljudet av skridskoskär och slöt ögonen kunde jag nästan inbilla mig att det var ishockey jag tittade på. Men direkt jag öppnade ögonen kom sanningen till mig. Bandy. Jag hinner knappt se bollen men fascineras av att italienaren är dum nog att ställa sig i vägen för dem när de skjuter.
 
Som vanligt är jag modell muttrande upprörd spelarfru. Precis som när jag ser fotboll. Den stora skillnaden är dock att jag inte kan en enda regel i bandy. Blev minst lika förbannad för att motståndarna passade bollen när de hade straff, som när det egna försvaret slarvade. En kombination av okunskap och allmänt hetsigt temperament!  
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: