onsdag, september 12, 2012

10 år senare.

Minns inte exakta klockslaget, men det var på förmiddagen någon gång. Mellan tio och elva kanske. Pappa var där. Stressade upp mig, gjorde mig nervös. Bilen körde fram, herrn verkade trevlig. Han la undan papperna, bad mig kontrollera bromsarna. Bromsarna fungerade helt perfekt och färden gick iväg. Jag försökte backa runt gathörn. Det gick sådär. Ett närmast patetiskt försök till start i backe. Jag skämtade lite, sa att det där bara var på låtsas. Förklarade att jag kunde bättre och gjorde det perfekt. Insåg i sista sekunden att skolterminen börjat, att det var 30km/h på huvudgatan genom stan. Snurrade några varv genom rondellen. Körde landsväg. Gjorde en saxvändning, parkerade på Konsum. Tillbaka till utgångspunkten och innan jag hunnit pusta ut tittar han i sina papper och säger det: "Fröken Cederberg, du är godkänd."
 
För tio år sedan i dag tog jag mitt körkort i Jokkmokk. I nio år körde jag för fort. Nio och ett halvt kanske till och med. Notoriskt fortkörare! Många säger att de lugnat ner sig i trafiken när de fått barn. Jag vet faktiskt inte när jag lugnade ner mig, eller varför. Kanske bara insåg att jag varken vill betala dryga böter eller bli av med körkortet.
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

johanna / ciitron90@hotmail.com sa...

Hej!
Jag läste på din blogg att du är intresserad av marknadsföring & inköp osv.

Jag studerar på Affärshögskolan i Västerås, Marknadsinriktad företagssäljare 2 året, och ska nu ha LIA (praktik) i 8 veckor.

Vet du något bra företag i Västerås som jobbar med inköp eller marknadsföring? Helst något inom marknadsföring/inköp med kläder. Du verkar ha jobbat endel, och kan säkert massa om det.

Isåfall skriv gärna ett mail, står bredvid mitt namn.

Tack för en bra blogg!

Mvh Johanna

Johanna - Life by Me sa...

Oj, vilken detaljrikedom! Jag kommer knappt ihåg nåt av min uppkörning :)
Varför körde du i Jokkmokk?